Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(34)
ebookpoint BIBLIO
(9)
Forma i typ
Książki
(32)
Proza
(21)
Poradniki i przewodniki
(10)
E-booki
(9)
Komiksy i książki obrazkowe
(6)
Audiobooki
(2)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Dostępność
dostępne
(26)
wypożyczone
(8)
Placówka
Wypożyczalnia - ul. Prusa 3
(34)
Autor
Gubała Katarzyna
(3)
Adori Laura
(2)
Acevedo Elizabeth
(1)
Androsiuk Ewa
(1)
Babińska Magdalena
(1)
Bednarek Justyna (1970- )
(1)
Berner Rotraut Susanne
(1)
Bond Michael (1926-2017)
(1)
Brencz Maciej
(1)
Brzeziński Marek
(1)
Brzychcy Ewa
(1)
Cramm Dagmar von
(1)
Czarkowska Iwona
(1)
Donaldson Julia
(1)
Etcheves Florencia (1971- )
(1)
Ferrero Mar
(1)
Fortnum Peggy
(1)
Galewska-Kustra Marta
(1)
Gamroth Anna
(1)
Glasenapp Małgorzata
(1)
Głowińska Anita
(1)
Hanatsuka Shiori
(1)
Haniec Beata
(1)
Hikiert-Bereza Anna
(1)
Homolka Gina
(1)
Horosiewicz Beata
(1)
Isern Susanna
(1)
Janczy Iwona
(1)
Jones Ginger
(1)
Jones Heather K
(1)
Kamińska Aleksandra (1980- )
(1)
Klinting Lars (1948-2006)
(1)
Kneidl Laura (1990- )
(1)
Konner Jeremy
(1)
Kozłowska Anna (wychowanie przedszkolne)
(1)
Krzycka Maja
(1)
Kłos Joanna (graficzka)
(1)
Landowska Magdalena
(1)
Lawson Nigella (1960- )
(1)
Le Huche Magali (1979- )
(1)
Lewandowska Agata
(1)
Maciurzyńska Marta
(1)
Magryta Dagmara
(1)
Makłowicz Robert (1963- )
(1)
Malina Dorota
(1)
Matyszczak Anna
(1)
Mielech Agnieszka (1969- )
(1)
Mętrak-Ruda Natalia
(1)
Niedobecka Joanna
(1)
Nieminen Lotta
(1)
Obama Michelle (1964- )
(1)
Oklejak Marianna (1981- )
(1)
Oliver Jamie (1975- )
(1)
Olszewska-Tracz Sylwia
(1)
Pollan Michael (1955- )
(1)
Rebar Sarah
(1)
Remington Laurel
(1)
Rogoza-Biel Mirella
(1)
Rosiak Anna
(1)
Rożen Maciej
(1)
Scheffler Axel
(1)
Simon Quitterie (1970- )
(1)
Solak Daria (1991- )
(1)
Stanecka Zofia (1972- )
(1)
Stanecka Zofia (1972- ). Basia i alergia
(1)
Stanecka Zofia (1972- ). Basia i biwak
(1)
Stanecka Zofia (1972- ). Basia i gotowanie
(1)
Stanecka Zofia (1972- ). Basia i kolega z Haiti
(1)
Stanecka Zofia (1972- ). Basia i opiekunka
(1)
Stanecka Zofia (1972- ). Basia i plac zabaw
(1)
Stanecka Zofia (1972- ). Basia i podróż
(1)
Stosik Anna
(1)
Szloser Marta
(1)
Słowikowska Joanna (tłumacz)
(1)
Thormahlen Erika (1983- )
(1)
Tucci Stanley (1960- )
(1)
Tychmanowicz Marta
(1)
Walecka Monika
(1)
Walulik Agnieszka
(1)
Wardyńska Marta (1983- )
(1)
Webster Christy
(1)
Willems Mo (1968- )
(1)
Woolmer Annabel
(1)
Wyszogrodzka-Gaik Agnieszka
(1)
Zbiorowy
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(21)
2010 - 2019
(22)
Okres powstania dzieła
2001-
(32)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(41)
Wielka Brytania
(1)
Stany Zjednoczone
(1)
Język
polski
(41)
angielski
(2)
Odbiorca
Dzieci
(19)
6-8 lat
(14)
0-5 lat
(12)
9-13 lat
(4)
14-17 lat
(2)
Młodzież
(2)
Rodzice
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(10)
Literatura amerykańska
(5)
Literatura angielska
(4)
Literatura niemiecka
(2)
Literatura argentyńska
(1)
Literatura francuska
(1)
Literatura hiszpańska
(1)
Literatura japońska
(1)
Literatura szwedzka
(1)
Temat
Gotowanie
(33)
Przyjaźń
(8)
Blogerzy
(4)
Kucharze
(4)
Dziadkowie i wnuki
(2)
Kulinaria
(2)
Miłość
(2)
Nastolatki
(2)
Potrawy
(2)
Relacje międzyludzkie
(2)
Rodzina
(2)
Aktorzy amerykańscy
(1)
Alergia
(1)
Basia (postać fikcyjna)
(1)
Bliźnięta
(1)
Czarownice i czarownicy
(1)
Desery
(1)
Dzieci
(1)
Dziedzictwo kulinarne
(1)
Dziennikarze kulinarni
(1)
Dziewczęta
(1)
Emi (postać fikcyjna)
(1)
Gotowanie bez tłuszczu
(1)
Integracja sensoryczna
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Język farerski
(1)
Kahlo, Frida (1907-1954)
(1)
Kicia Kocia (postać fikcyjna)
(1)
Kluby
(1)
Kobieta
(1)
Konkursy i festiwale kulinarne
(1)
Koty
(1)
Krajobraz
(1)
Kucharstwo
(1)
Kuchnia azjatycka
(1)
Kuchnia wegańska
(1)
Kuchnia włoska
(1)
Kuchnia śródziemnomorska
(1)
Malarze
(1)
Marzenia
(1)
Matki i córki
(1)
Miś Paddington (postać fikcyjna)
(1)
Nieodpłatna praca domowa
(1)
Obiad
(1)
Odrzucenie rówieśnicze
(1)
Opiekunki i opiekunowie dziecięcy
(1)
Owoce
(1)
Pacynki
(1)
Pizza
(1)
Place zabaw
(1)
Podróże
(1)
Pomaganie
(1)
Popularność w grupie rówieśniczej
(1)
Pory roku
(1)
Posiłki (jedzenie)
(1)
Potrawy jednogarnkowe
(1)
Potrawy mięsne
(1)
Potrawy szybkie i łatwe
(1)
Przyprawy
(1)
Pucio (postać fikcyjna)
(1)
Relacja romantyczna
(1)
Reżyserzy amerykańscy
(1)
Scenarzyści amerykańscy
(1)
Slow food
(1)
Smak
(1)
Społeczeństwo
(1)
Sprawność motoryczna
(1)
Studenci
(1)
Sława
(1)
Tajemnica
(1)
Tradycja
(1)
Tucci, Stanley (1960- )
(1)
Usypianie dzieci
(1)
Warzywa
(1)
Wróżki (stworzenia fantastyczne)
(1)
Współzawodnictwo
(1)
Wychowanie
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zmysły
(1)
Zwierzęta
(1)
Życie codzienne
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
1901-2000
(3)
2001-
(3)
1801-1900
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Warszawa (woj. mazowieckie)
(2)
Azja Południowo-Wschodnia
(1)
Buenos Aires (Argentyna)
(1)
Cypr
(1)
Haiti
(1)
Londyn (Wielka Brytania)
(1)
Meksyk (Meksyk)
(1)
Stany Zjednoczone (USA)
(1)
Wyspy Owcze (Dania)
(1)
Gatunek
Opowiadania i nowele
(11)
Książka kucharska
(8)
Powieść
(7)
Przepisy kulinarne
(7)
Książka obrazkowa
(4)
Powieść obyczajowa
(4)
Publikacja bogato ilustrowana
(4)
Romans
(3)
Książka zabawka
(2)
Poradnik
(2)
Autobiografia
(1)
Fantastyka
(1)
Komiks
(1)
Książki kucharskie
(1)
Manga
(1)
Opracowanie
(1)
Reportaż
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(9)
Edukacja i pedagogika
(2)
Historia
(2)
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
43 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia - ul. Prusa 3
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. MB/0 - 145 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kicia Kocia gotuje / napisała i zilustrowała Anita Głowińska. - Poznań : Media Rodzina, copyright 2010. - [22] strony : ilustracje ; 20 cm.
(Kicia Kocia / Anita Głowińska)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia - ul. Prusa 3
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. MB - 171267 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Na pudełku: rozwój zmysłów, wspólne gotowanie, ćwiczenie cierpliwości i komunikacji, budowa poczucia własnej wartości, proste zasady.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia - ul. Prusa 3
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. MB/II - 189194 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia - ul. Prusa 3
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. MB/II - 188934 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia - ul. Prusa 3
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. MB/0 - 189299 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia - ul. Prusa 3
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 192878 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia - ul. Prusa 3
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. B - 188909 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia - ul. Prusa 3
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 193123 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia - ul. Prusa 3
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. MB/II - 189249 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia - ul. Prusa 3
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. MB - 176791 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia - ul. Prusa 3
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 193187 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia - ul. Prusa 3
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. MB - 172579 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia - ul. Prusa 3
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. B - 192178 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia - ul. Prusa 3
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 175610 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia - ul. Prusa 3
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 191056 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Autor
Forma i typ

Słowo wstępne
Jedzenie to jedna z potrzeb podstawowych człowieka, potrzeba naturalna, element biologii. Jednakże, poza sytuacjami ekstremalnymi, to, co jemy, jak to czynimy, stanowi wynik kulturowych, a zatem arbitralnych rozstrzygnięć. Tradycyjnie człowiek odżywiał się w taki sam sposób jak pozostali członkowie grupy czy warstwy społecznej, do której przynależał i z którą się w pełni identyfikował. Można przyjąć, że w obrębie takiej grupy wszyscy jadali podobnie, jeśli nie tak samo, a różnice wynikały jedynie z zamożności jednostek czy rodzin i to jedynie w przypadku, gdy logika kulturowa takie zróżnicowanie dopuszczała. Jakkolwiek definiowana kulturowo dieta czerpała z dość wąskiej grupy lokalnych i najczęściej sezonowych produktów.
Obecnie bogate społeczeństwa późnokapitalistycznego, ponowoczesnego Zachodu stają wobec sytuacji nadmiaru ogólnodostępnych produktów spożywczych, a co równie istotne – nadmiaru form ich konsumpcji. Preferencje co do samych produktów, jak też sposobów ich przygotowania i spożywania, w nieporównywalnie większym stopniu są dziś efektem panujących mód, ideologii, przewartościowań religijnych czy światopoglądowych, jakim poddają się jednostki (bądź są im poddawane) w ramach swojego życia.
W upowszechnianiu tych kulturowych wzorów (stylów życia), „filozofii” odżywiania się, konkretnych produktów i potraw pierwszoplanową rolę odgrywają media. Główny temat niniejszego opracowania stanowi zatem nie tyle jedzenie ani nawet zwyczaje żywieniowe, ale ich medialny wizerunek i oprawa. Uznaliśmy, że takie właśnie przemieszane, nieortodoksyjne spojrzenie na kulturę poprzez jej medialny obraz daje szansę poszerzenia obszarów badawczych antropologii kulturowej, medioznawstwa czy socjologii, skorzystania z innego rodzaju źródeł czy zestawu narzędzi interpretacyjnych.

Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu dostępu, który można odebrać w bibliotece.
E-book
W koszyku
Forma i typ

Powiedz stop radykalnym dietom, które kuszą cię błyskawicznym efektem, a po których równie szybko wracasz do punktu wyjścia. Postaw na stopniowe wprowadzanie nowych nawyków żywieniowych.

Jeśli odchudzanie kojarzy Ci się ze stresem, głodem, zniechęceniem i żmudnym przestrzeganiem diety – ta książka pokaże Ci, że wcale nie musi tak być! Dowiesz się, jak krok po kroku zmienić swoje nawyki żywieniowe, by cieszyć się zgrabną sylwetką. Bez liczenia kalorii, bez głodówek i restrykcyjnych diet! Przekonasz się, że możesz schudnąć i utrzymać prawidłową masę ciała, czując się dobrze i jedząc smacznie.

Z książki dowiesz się między innymi:

· Co zrobić, by bez liczenia kalorii i przestrzegania skomplikowanych planów dietetycznych osiągnąć wymarzoną sylwetkę?

· Jak odchudzać się z głową i uniknąć efektu jo-jo?

· Jakich zmian dokonać, by cieszyć się zgrabną sylwetką, dobrym samopoczuciem i zdrowiem?

· Jak samodzielnie komponować zdrowe i lekkie posiłki?

· Jak wyeliminować złe nawyki żywieniowe i utrwalać te dobre?

· Jak się nie poddać, gdy nadchodzi moment kryzysowy?

W książce oprócz wskazówek i porad, znajdziesz blisko 90 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski, a wszystkie są jednocześnie smaczne, sycące i łatwe do przygotowania. Nie czekaj do poniedziałku, zacznij już dziś!

AGATA LEWANDOWSKA – dietetyk, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS. Interesuje się sportem i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka książek o diecie i zdrowiu, m.in. Detoks cukrowy, Dieta w chorobie Hashimoto, Hashimoto. Dieta i styl zycia w chorobie oraz Dieta anti-aging. Prowadzi stronę internetową oraz blog pod adresem www.lewandowskaagata.pl.

Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu dostępu, który można odebrać w bibliotece.
E-book
W koszyku
Kulisy Kulinarnej Akademii / Marek Brzeziński. - [miejsce nieznane] : Editio : ebookpoint BIBLIO, 2012. - 352 s. ; 21 cm.
Forma i typ

Polak w kulinarnej stolicy świata

18 grudnia 2009 roku nadano ostatnią audycję w języku polskim na falach Radia France Internationale. Polska redakcja została zlikwidowana, co przypieczętowało koniec osiemdziesięcioletniej obecności języka polskiego na tej antenie. Marek Brzeziński poświęcił tej redakcji dwadzieścia jeden lat życia. Dzień wcześniej wygłosił ostatni wykład dla studentów Uniwersytetu Schillera w Paryżu, gdzie pełnił funkcję profesora… od dwudziestu jeden lat. Dzień po dniu skończyły się sprawy, które przez dwie dekady stanowiły główny nurt życia zawodowego Marka Brzezińskiego nad Sekwaną. Zamknął za sobą drzwi uczelni i przekroczył próg akademii…

Le Cordon Bleu to jedna z najważniejszych światowych świątyń gotowania - założona w 1895 roku, obecna w piętnastu krajach świata, kształcąca 18 tysięcy studentów rocznie. Dla Marka Brzezińskiego stała się szkołą francuskiego życia kulinarnego oraz inspiracją do podróży przez smaki i smaczki Francji. Dziś autor dzieli się z Czytelnikami opisem swej paryskiej przygody, zapraszając do wspólnego zwiedzania stolicy Francji widzianej z perspektywy ucznia najsławniejszej szkoły kulinarnej.

(…)To, co mnie tam spotkało, przerosło moje wyobrażenia. Kulinarna świątynia - a w jej wnętrzu reżim jak w oddziale pułku specjalnego piechoty morskiej. Świat, z którego istnienia trudno było sobie zdać sprawę - świat musztry i rozkoszy podniebienia. Odkrywałem to z oczyma otwartymi ze zdumienia. Po ponad pół wieku obcowania ze sobą odkrywałem też siebie. To chyba było w tej całej przygodzie najbardziej zaskakujące.(…)

Hej!
Noże w dłoń!


Marek Brzeziński - z wykształcenia anglista i psycholog (Uniwersytet Łódzki), doktor nauk humanistycznych (Uniwersytet Gdański) oraz… absolwent Akademii Kulinarnej Le Cordon Bleu. Przez dwadzieścia jeden lat wykładał psychologię i antropologię kultury na Uniwersytecie Schillera w Paryżu, będąc równocześnie pracownikiem Radia France Internationale. Autor książki o Nicolasie Sarkozym, Polityk i gwiazda mediów. Dziennikarz, pisarz, korespondent Polskiego Radia we Francji. Mąż i ojciec czworga dzieci, pasjonat narciarstwa i rodzinnej Łodzi, którą uważa za najpiękniejsze miasto na świecie. O Francji i jej smakach opowiadał w radiowej Trójce w audycji Kulisy Kulinarnej Akademii. Paryż poznają z nim także czytelnicy tygodnika "Angora", który publikuje jego kulinarno-kulturalne reportaże ze światowej stolicy smaku.


Patroni medialni:

Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu dostępu, który można odebrać w bibliotece.
E-book
W koszyku
Domowe wypieki / Joanna Niedobecka. - [miejsce nieznane] : Septem : ebookpoint BIBLIO, 2015. - 256 s. ; 24 cm.
Forma i typ

Puść wodze fantazji i daj się uwieść codziennym niecodziennym smakom...

  • Torty i torciki na każdą okazję, czyli jak wyczarować truskawkową kulę lub ciasto w kształcie smoka
  • Serniki i inne ciasta, czyli jak zadowolić kubki smakowe wybrednych smakoszy
  • Bezy, ciasteczka, desery, pralinki, czyli jak przygotować pyszne codzienne małe co nieco

Dawno, dawno temu, czyli w czasach, kiedy w każdym domu przynajmniej raz w tygodniu pojawiało się pachnące, świeże, domowe ciasto, zapewne mało kto z nas doceniał, o ile lepsze i zdrowsze jest ono od tego kupionego w cukierni. Dziś ten piękny zwyczaj powoli wraca do łask, a miłośnicy ciast, ciasteczek i deserów mogą liczyć na garść inspiracji. Prawdziwą kopalnią sprawdzonych, gotowych przepisów jest książka Joanny Niedobeckiej, prawdziwej kulinarnej czarodziejki, założycielki bardzo popularnego bloga Domowe-Wypieki.pl. Co więcej, mogą do niej sięgnąć także osoby na diecie bezglutenowej, gdyż wszystkie proponowane tu pyszności można przygotować w dwóch wersjach.
Znajdziesz tu przepisy na wszelkie słodkości, całoroczne i sezonowe: torty malinowe, karmelowe i czekoladowe, w kształcie pociągu czy ula, serniki orzechowe, kajmakowe i dyniowe, ciasta straciatella, makowce i szarlotki, florentynki, muffinki i ptysie, bezy i zapiekany deser lodowy. A jeśli jesteś wielbicielem pralinek, koniecznie przestudiuj ostatni rozdział. Piecz, smakuj i rozpływaj się z zachwytu.

Napełnij dom aromatem świeżego ciasta!


Joanna Niedobecka — pasjonatka kuchni, fanka domowych wypieków, gospodyni cenionego bloga kulinarnego Domowe-Wypieki.pl, mama trójki dzieci. Od czasu, gdy u jej średniej córki zdiagnozowano celiakię, eksperymentuje z przepisami bezglutenowymi i ma świetne osiągnięcia w tej dziedzinie. Mieszka w Niemczech, w okolicach Monachium.

Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu dostępu, który można odebrać w bibliotece.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Tuśka naprawdę ma na imię Karolina, a kiedy przyjeżdża na wakacje do Domu Pod Czterema Zegarami, pensjonatu, w którym pracują jej rodzice, zostaje Szarlotką. Nazywa ją tak malowniczy i roztargniony Kucharz Bazyli. Dziewczyna ma tak niezwykły węch, że potrafi rozpoznać składniki gotowanych potraw, czym natychmiast zaskarbia sobie przyjaźń Bazylego. Wspólnie próbują odnaleźć niezawodny przepis dziadka Bazylego na potrawę, która kucharzowi z Domu Pod Czterema Zegarami zapewni zwycięstwo w konkursie kulinarnym. Pojawia się też Patryk, który darzy Tuśkę sympatią.
Mnóstwo zwariowanych przygód, rozwiązywanie tajemnic i ciekawostki kulinarne oraz przepisy na wspaniałe potrawy, m.in. pyszną szarlotkę.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu dostępu, który można odebrać w bibliotece.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej